Eind maart 2014 is er weer een transport naar Popesti geweest. Deze keer ging het weer om ca. 30 m3 aan hulpgoederen. We waren weer zelf bij het uitladen van alles aanwezig.

De meeste goederen bestonden uit meubels die wij opnieuw gekregen hebben van de Wehlse Bijenkorf.
De meubels werden afgeleverd bij het kindertehuis. Niet alleen meubels maar ook voor matrassen, dekbedhoezen etc. werd gezorgd. De matrassen, die wij ongeveer 14 jaar geleden meegenomen hebben, zijn aan de nodige vervanging toe.
Om alles schoon te houden werd opnieuw voor zeeppoeder gezorgd. De kleding etc. van de kinderen moet veel gewassen worden hebben we geconstateerd.

Ook werden het verzorgingstehuis in Popesti en het ziekenhuis in Marghita niet vergeten. Zij kregen opnieuw verbandmiddelen en dergelijke. Het verzorgingstehuis ook relaxstoelen.
De directrice vroeg ons weer om ziekenhuisbedden. Hiervoor hebben wij echter op dit moment geen mogelijkheden. We merken dat door de crisis de financiële ondersteuning voor onze projecten ook minder wordt.

De kinderen van het kindertehuis gaan medio juli weer samen op vakantie. We hebben er voor gezorgd dat er 5 nieuwe tenten zijn gekomen. De tenten blijven eigendom van onze stichting.

Tijdens ons bezoek in januari, waar we met de verschillende instanties alles bespreken, kwamen we in aanraking met een alleenstaande jonge moeder. Ze was net bevallen van een tweeling.
Nu hebben we haar weer bezocht en hebben alles meegenomen wat voor de kinderen nodig is. De moeder kreeg een tweelingkinderwagen, babyvoeding, kleding, zeep etc.

Net voor Pasen zijn er opnieuw meubels bij het kindertehuis afgeleverd.
De Wehlse Bijenkorf zorgt en voor ons en voor het kindertehuis heel goed.

Het volgende transport is gepland eind september – begin oktober.