In 2016 zijn  er een tweetal transporten naar Popesti geweest.

Het eerste transport was in maart 2016 en er werd in totaal 25 m3 aan hulpgoederen meegenomen. Het tweede transport vond plaats in oktober 2016. Dat was in totaal 20 m3.

Het overgrote gedeelte werd bij het kindertehuis afgeleverd. Afgeleverd werden: schoonmaakmaterialen, zeep, zeeppoeder, verbandmiddelen, kortom alles wat voor de hygiene noodzakelijk is. Ook werden voor de kinderen kleding en schoeisel meegebracht. Vooral schoeisel is een bittere noodzaak.Voor de slaapkamers : dekbedhoezen en matrashoezen.

Aan de hand van het opgemaakte Proces Verbaal van het kindertehuis kunnen we zeggen dat de waarde van wat zij gekregen hebben ongeveer € 5.000,00 is. Al met al een aanzienlijk bedrag.

Bij het ziekenhuis in Marghita en bij het verzorgingstehuis in Popesti werden verbandmiddelen, geneesmiddelen en zelfs medische apparatuur meegenomen.

Voor de plaatselijke bevolking kinderwagens, rolstoelen, incontinentiemateriaal etc.

Regelmatig  krijgen wij van gezinnen de vraag of wij ook meubels mee kunnen brengen. Oo gaat het soms om een complete keuken die daar best nog een tweede ronde mee gaat. Indien wij deze aangeboden krijgen nemen we ze mee, maar de transportkosten worden door hen zelf betaald. Het gaat vaak om pasgetrouwde stellen en die met de inrichting van hun woning bezig zijn.