Eind september zijn we weer met een transport naar Roemenië geweest. Met dit transport werden bij de instanties die door ons ondersteund worden weer veel goederen afgeleverd. In totaal ging het om ongeveer 30 m3 aan hulpgoederen.

Omdat wij zien dat er steeds meer kinderen in het kindertehuis opgenomen worden, die extra hulp en verzorging nodig hebben, werden 7 speciale matrassen meegenomen.

Bij een eerder bezoek zagen we ook dat het laminaat op verschillende kamers aan vervanging toe was, dus werd ook hierin voorzien. Met medewerking van wederom de Wehlse Bijenkorf en een kringloop uit Lichtenvoorde werd 50 m2 laminaat afgeleverd en 2 dagen later al vakkundig gelegd. Omdat bleek dat er niet voldoende mee is genomen zijn we weer rondgereisd en inmiddels ligt alweer 100 m2 laminaat op het transport in 2018 klaar om verwerkt te worden.

Evenals voorgaande jaren werd ook weer zeeppoeder, kleding, schoenen,  incontinentie etc meegenomen. We zien elke keer dat vooral de schoenen erg hard slijten. Door een financiele bijdrage van de Rotaryclub Aalten-Wisch konden 2 wasmachines en een professionele gasfornuis in Oradea worden gekocht. Hierdoor is de garantie beter gewaarborgd.

Ook nu weer werden het ziekenhuis in Marghita , het verzorgingstehuis in Popesti en de plaatselijke bevolking niet vergeten. Wat erg fijn is geweest dat er een speciaal bed is meegenomen voor het jongetje van elf jaar is meegenomen.Tot voorkort lag hij op een slaapbank maar nu kan hij op een goede manier door zijn moeder verzorgd worden. Het bed werd op een vakkundige manier door Benny Tuenter uit Dinxperlo gemaakt.