Een woord vooraf:

 

Helaas is het kindertehuis in Popesti met ingang van 14 september 2021 gesloten en zijn alle kinderen, die wij al vele jaren kennen, bij andere kindertehuizen ondergebracht.

Kindertehuis -Plasament Popesti

In 1994 zijn wij begonnen met de eerste bezoeken aan het kindertehuis in Roemenië. Het kindertehuis dient als opvangtehuis voor ongeveer 70 kinderen. De laatste jaren brengen wij 3 tot 4 keer per jaar een bezoek aan het kindertehuis en bespreken we met de leiding wat er nodig is en  overleggen dan wat financieel mogelijk is voor ons.

Vanaf 2001 – 2004 hebben we er voor gezorgd dat de kinderen o.a. nieuwe matrassen op hun bedden hebben gekregen en zijn alle kamers van vloerbedekking en gordijnen voorzien.

Vanaf 2008 zijn wij begonnen met de verdere inrichting van de kamers. Deze werden voorzien van salontafels en bankstellen.

Ook nemen we bij elk transport kleding, schoeisel, schoolmaterialen, schoonmaakartikelen etc. mee. Natuurlijk wordt door ons ook aandacht besteed aan de dagelijkse hygiëne. Hiervoor krijgen de kinderen zeep, shampoo, tandpasta etc. Kortom alles wat er zoal nodig is.

Alles wordt door ons, via eigen transporten, daadwerkelijk afgeleverd.